Laatste nieuws archief 2012

26-12-2012

Oudjaarsborrel

Op donderdag 27 december vindt de traditionele oudjaarsborrel plaats. Met lekkere oliebollen en een drankje willen we zo samen het jaar afsluiten.

 

Deze avond vinden er geen clublessen plaats. Ponyruiters hebben zich wel kunnen opgeven voor een toiletteercursus van Lieke Liebregts die om 18.30 u start en tot ongeveer 20.15 uur duurt. Daarna is er nog genoeg tijd om er samen met andere leden en familieleden in de kantine een gezellige avond van te maken.

 

Graag tot donderdag!

05-11-2012

Afscheid Henk

Afscheid Henk

Afgelopen zaterdag 3 november hebben acht leden van onze vereniging te paard de uitvaart van Henk Verhoeven begeleid. Henk heeft een mooi en waardig afscheid gekregen, we zullen hem erg gaan missen.

05-11-2012

Afscheid Henk

Afscheid Henk

   

31-10-2012

Overlijden Henk Verhoeven

Overlijden Henk Verhoeven

Op zondag 28 oktober is Henk Verhoeven onverwacht overleden. Namens Rijvereniging St. Petrus wensen we familie Verhoeven veel sterkte met het verlies van Henk. Er wordt veel aan hem gedacht. Henk was een enorm gewaardeerd lid van de vereniging met veel inzet voor de club. We zullen Henk missen.

 

Hierbij de rouwkaart die voor alle leden van de vereniging bestemd is. De rouwkaart is ook op de website van Fiddelaers te openen (groot bestand). Het is tevens mogelijk om het condoleanceregister te tekenen op http://www.fiddelaers.nl/condoleanceregister/henk-verhoeven.

 

Bestuur Rijvereniging St. Petrus

26-10-2012

Clubactiviteit 28 oktober

Hierbij de laatste informatie voor de activiteit op zondag 28 oktober: 

We vertrekken vanaf de ponyclub om 10.15 uur naar Loon op Zand en zullen ’s avonds uiterlijk om 20.00 uur weer terug zijn.
De kosten voor de buitenrit zijn 30 euro per persoon en dit bedrag zal in de bus worden opgehaald.
Voor koffie/thee en div. frisdranken in de bus wordt gezorgd.
De lunch dient men zelf mee te nemen. Voor het avondeten wordt gezorgd.
Bij deelname aan de buitenritten dient men:
  • een veiligheidscap te dragen
  • een zweep mee te nemen
  • minimaal hoge schoenen of laarzen te dragen
Een aantal leden gaan met eigen vervoer, hiervoor het adres:
Herberg Manege van Loon
Kloosterstraat 115

5175 PB Loon op Zand

Telefoon: 0416 - 361519
Tot zondag en we maken er weer een gezellige dag van met z'n allen!
30-09-2012

Lotte Verstappen clubkampioen 2012

Het was weer als vanouds: super mooi weer, goede proeven, enthousiaste ruiters en veel supporters: ook de clubkampioenschappen van 2012 waren weer erg geslaagd. Nadat iedereen zijn best deed in de eerste rondes, mochten Niels van Maris, Anne Jansen, Lotte Verstappen en Evi Snoeijen in de middag overkampen. Met 218 punten ging Lotte Verstappen met haar paard Blister uiteindelijk met de grote beker aan de haal. Lotte: van harte gefeliciteerd!

 

Ook in de strijd bij de 'veteranen' werden goede proeven getoond. Met Akida wist Marije Taffijn in totaal 194 punten te behalen waarmee zij de eerste prijs in ontvangst mocht nemen.

 

In de springrubriek ging het er weer fanatiek aan toe. Het was leuk om weer een paar nieuwe leden en combinaties te mogen verwelkomen. De winnaar in deze rubriek werd Jente Janson: van harte gefeliciteerd!

 

In het kort alvast de uitslagen:

Winnaar rubriek 1 Paarden klasse B: Niels van Maris - 209 punten

Winnaar rubriek 2 Pony's klasse B: Anne Jansen - 202 punten

Winnaar rubriek 3 Paarden/pony's klasse L1/L2: Lotte Verstappen - 218 punten

Winnaar rubriek 4 Paarden/pony's klasse M1/M2/Z1: Ei Snoeijen - 203 punten (67,67%)

 

Alle prijswinnaars: van harte gefeliciteerd! De complete uitslagen en foto's volgen z.s.m. (of kijk alvast op Facebook!).

24-09-2012

GEZOCHT: Barmannen/-vrouwen

GEZOCHT: Barmannen/-vrouwen

De barcommissie is op zoek naar 2 barmannen of -vrouwen voor de clubavond op donderdag. Omdat je elkaar afwisselt zul je in totaal ongeveer 3x per jaar de bar draaien.

 

Vind je het leuk om het team te versterken of heb je nog vragen, bel dan even met Erik Verhees tel. 06-53798569. Enige voorwaarde is dat je minimaal 20 jaar bent.

24-09-2012

Startlijst clubkampioenschappen

De startlijst voor de clubkampioenschappen staat online! Op de pagina 'Agenda' kun je de startlijst vinden. Iedereen alvast heel veel succes!

19-09-2012

Clubactiviteit 28 oktober

Clubactiviteit 28 oktober

Eindelijk is het dan zover ……… de gezamenlijke clubactiviteit! Deze zal plaatsvinden op zondag 28 oktober 2012.

De dag ziet er als volgt uit:

We vertrekken vanaf de ponyclub om 10.15 uur per luxe touringcar en zullen ’s avonds daar weer op tijd terug zijn, zodat onze jeugdige deelnemers weer op tijd in bed liggen.

Bij aankomst ter plekke is het mogelijk om deel te nemen aan een twee uur durende buitenrit te paard of met een pony.

 

Voor de achterblijvers zijn er diverse andere mogelijkheden voor een leuke en gezellige dagvulling.

De kosten voor de buitenrit zijn 30 euro per persoon.

Voor koffie/thee en div. frisdranken in de bus wordt gezorgd.

De lunch dien je wel zelf mee te nemen.

Voor het avondeten wordt gezorgd.

Graag vernemen we van jullie wie deze dag meegaat met de bus, wie deelneemt aan de buitenrit, en voorkeur voor paard of pony.

Geef je op door onderstaande gegevens, vóór 1 oktober, te mailen naar m.van.mierlo@hetnet.nl of af te geven, op donderdagavond tijdens de clublessen, aan een van de leden van de activiteitencommissie:

Henk Verhoeven, Herna van der Horst, Marjo van Mierlo, Matty Dankers, Niels van Maris, Roland van der Zanden.

Laten we er weer met zijn allen een gezellige dag van maken!

 

Ik neem deel aan de gezamenlijke clubactiviteit op zondag 28 oktober 2012: 

 

Naam:…………………………………………………………………………………………………….

 

 

Buitenrit:          JA / NEE*          PAARD / PONY*                       

*Omcirkelen indien van toepassing

05-09-2012

Geef je op voor de clubkampioenschappen!

Geef je op voor de clubkampioenschappen!

Het is weer zover..... de jaarlijkse onderlinge wedstrijd gaat weer plaatsvinden en wel op zondag 30 september aanstaande!

 

De opzet is gelijk aan vorig jaar: je kunt je inschrijven voor de dressuurrubrieken (wedstrijdruiters en veteranen) en voor het springen. Je mag een klasse hoger starten dan je op wedstrijden rijdt, zodat je alvast kunt oefenen. Ook kun je meedoen met het springen, wat misschien ook leuk is als je dat normaal gesproken niet (zo vaak) doet. Je kunt meedoen in de hoogtes 40-60 cm, 60-70 cm of 70-80 cm. Dus oefen alvast je nieuwe proef of maak een keer een sprongetje.

 

Geef je op door onderstaande gegevens te mailen naar Matty Dankers via t.dankers2@upcmail.nl. Dit kan tot uiterlijk 21 september, daarna wordt de startlijst en het verdere programma gemaakt en op de website gezet.

 

Vermeld de volgende zaken in je mail:

- Naam

- Naam paard/pony

- Categorie (springen of dressuur)

- Klasse dressuur of hoogte springen

 

Laten we er samen weer een leuke en sportieve dag van maken en probeer die mooie bekers bij jou op de vensterbank te krijgen! Graag tot dan!

 

De activiteitencommissie

21-08-2012

Rijvereniging op Facebook!

Rijvereniging op Facebook!

Vanaf nu heeft de rijvereniging ook een eigen pagina op Facebook. Dit is een besloten groep voor leden van de vereniging. Iedereen kan berichten en foto's plaatsen en bekijken, jezelf aanmelden voor activiteiten en andere leden voorstellen om lid te worden. Klik hier om naar de pagina op Facebook te gaan (je moet wel ingelogd zijn).

31-07-2012

Kermisfietstocht

Aanstaande maandag 20 augustus vindt de gebruikelijke kermisfietstocht weer plaats. Alle leden zijn om 14.00 uur van harte welkom bij de ponyclub waar we gezamenlijk zullen vertrekken. Opgeven is niet nodig, voor het eten wordt gezorgd. Alle leden zijn van harte welkom, dus graag tot dan!

03-07-2012

Zomerstop en vakantieborrel

Nu de zomervakantie voor veel leden weer voor de deur staat, is het ook tijd voor de zomerstop. Aanstaande donderdag 5 juli vindt alweer de (voorlopige) laatste clubles plaats. Op donderdag 12 juli is iedereen van harte welkom op de vakantieborrel, en op 9 augustus starten de lessen weer.

De nieuwe lesindeling zal in het weekend van 4 augustus op de website worden geplaatst, houd deze dus goed in de gaten.

Wij willen iedereen alvast een hele fijne vakantie toewensen, en graag tot de borrel op 12 juli!

20-05-2012

Pinksterweekend Leende in teken van paardensport

Pinksterweekend Leende in teken van paardensport

Op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 mei staat Leende weer bol van de paardensport. Op het Evenemententerrein de Breedvennen in Leende organiseert Rijvereniging Sint Petrus haar jaarlijkse Concours Hippique. Op zaterdagmiddag 14.00 uur gaat het evenement van start met diverse menrubrieken waarbij de combinaties ook de spectaculaire waterhindernis weer zullen trotseren.

Op zondag komen vanaf 10.00 uur de ponyruiters aan de start in de diverse spring- en dressuurrubrieken. Voor de allerkleinste ruiters is er een speciale Bixie-rubriek en ook is er een speciale behendigheidswedstrijd waarin jonge ruiters in zes minuten zoveel mogelijk punten bij elkaar kunnen rijden door enkele behendigheidsoefeningen te volgen.

 

Op maandag is het vervolgens de beurt aan de paarden. Dressuur- en springruiters strijden met hun paarden niet alleen om de prijzen, de resultaten tellen namelijk – net als voor de ponyruiters- als selectie voor de regionale KNHS kampioenschappen van Noord-Brabant.

 

Naast het bekijken van de wedstrijden zijn er op en rond het terrein diverse andere activiteiten voor jong en oud. Kortom: voor ieder wat wils! Uiteraard is ook dit jaar de toegang gratis.

 

Het vraagprogramma en de startlijsten worden gepubliceerd in de wedstrijdkalender op www.knhs.nl. Neem voor meer informatie contact op via de Contact pagina.

15-05-2012

Concoursvergadering op maandag 21 mei

Om alle werkzaamheden voor het concours door te nemen, willen we alle leden vragen om op maandag 21 mei naar de extra concoursvergadering te komen. Vanaf 20.30 uur is iedereen van harte welkom in de kantine van de ponyclub.

 

Kun je niet komen, neem dan even contact op met Peter Snoeijen: tel. 040 206 1094 of via de Contact pagina.

25-04-2012

Foto's buitenrit

Foto's buitenrit

Tijdens de buitenrit afgelopen zondag zijn er diverse foto's gemaakt. Je kunt deze vinden op de pagina 'Foto's' of klik hier om ze te bekijken.

12-04-2012

Meld je aan voor de buitenrit!

De activiteitencommissie is weer druk in de weer om van de buitenrit op zondag 22 april aanstaande een geslaagde dag te maken. Alle leden zijn van harte welkom om gezellig mee te gaan.

We verzamelen net als vorig jaar om 11.00 uur op de Panweg in Maarheeze. Je komt daar door vanaf de snelweg (afslag Maarheeze) Maarheeze in te rijden richting het sportpark. Na de spoorwegovergang einde weg linksaf (richting Someren). Vervolgens de 1e weg links (dit is de Panweg) en na ongeveer 2 km kun je rechts parkeren (dit is het startpunt).

We willen iedereen die mee wil doen vragen om uiterlijk donderdag 19 april even door te geven met hoeveel personen je komt. Dit aantal kun je doormailen aan Matty: t.dankers2@upcmail.nl.

Vanaf het startpunt zijn er ook 2 mooie wandelroutes uitgezet dus voor de liefhebbers (en achterblijvers) kan er dit jaar ook gewandeld worden. Iedereen kan ook op het startpunt blijven. Voor tafels, stoelen en catering wordt gezorgd.

 

Graag tot dan!

30-03-2012

Vernieuwde rijbak ponyclub

De rijbak van ponyclub de Doorzettertjes is de laatste weken flink onder handen genomen. Buiten zijn flink wat bomen gerooid, binnen in de hal is de bodem en bakrand helemaal vernieuwd. Op dit moment wordt ook de bestrating rondom de bak opnieuw gelegd.

 

De nieuwe rijbodem wordt op Tweede Paasdag, maandag 9 april, met een open dag gepresenteerd. Iedereen is tussen half 12 en 16.00 uur van harte welkom, er zijn diverse activiteiten en om 13.00 uur komt de burgemeester de rijhal officieel her-openen. Na deze dag is het voor pasjeshouders ook weer mogelijk om gebruik te maken van de rijhal.

 

Kijk voor meer informatie ook op www.ponyclubleende.nl.

03-03-2012

Uitbraken Rhino virus *Update*

De afgelopen weken zijn er diverse uitbraken van het Rhino virus gemeld. Inmiddels zijn er ook meerdere mogelijke meldingen bekend. Om een grotere uitbraak te voorkomen heeft de KNHS de kampioenschappen van dit en het volgende weekend afgelast.

 

Ook adviseert de KNHS andere wedstrijdorganisaties om wedstrijden af te gelasten, om verdere verspreiding te voorkomen. Ook vervoer van paarden wordt streng afgeraden, naast het samenkomen van paardeneigenaren. Daarom heeft het bestuur besloten om de clublessen voorlopig niet door te laten gaan. Op dit moment bekijkt het bestuur of de jaarvergadering wel gewoon plaats zal vinden.

 

Rhinopneumonie

Rhinopneumonie-infecties kunnen kunnen bij het paard griepachtige verschijnselen, abortus of neurologische verschijnselen (ataxie of verlamming) veroorzaken. Besmetting vindt plaats via de luchtwegen.

De verspreiding van het Rhino virus vindt voornamelijk plaats door direct contact tussen paarden of door samen stallen in één ruimte. In principe kan het virus ook door de mens worden overgedragen via kleding en handen als dit van het ene naar het andere paard gaat. Door goed douchen en schone kleding en schoenen kan deze vorm van overbrengen worden uitgesloten.

 

Op diverse website is meer informatie over het virus en de status van de uitbraak te vinden. De belangrijkste artikelen en updates zullen op deze website worden gezet:

 

- Oproep KNHS afgelasten wedstrijden (02-03)

- SectorRaad Paarden - Wat is Rhinopneumonie (01-03)

- SectorRaad Paarden - Preventie (01-03)

- Artikel op Nu.nl / Interview John Bierling, directeur KNHS (01-03)

- Interview manege-eigenaar voor NOS journaal (01-03)

 

- Horses.nl - Paardenhouders starten petitie voor meldingsplicht (06-03)

 

*Update*

- SRP: Geen nieuwe bevestigingen Rhinopneumonie (07-03)

- KNHS trekt advies in: geen nieuwe gevallen van Rhino gemeld (13-03)

 

Zie ook het filmpje over het Rhino virus hiernaast.

03-03-2012

Jaarvergadering 2012 *UPDATE*

Op donderdag 8 maart hebben alle leden een mail ontvangen met de mededeling dat de geplande jaarvergadering is verzet naar maandag 26 maart. Iedereen is van harte welkom vanaf 20.30 uur in de kantine van de ponyclub.

 

Geen e-mail ontvangen? Stuur dan even een berichtje met je mailadres via de Contact-pagina.

26-02-2012

Vervanging bodem

Deze week gaat het beginnen: het vervangen van de rijbodem en eventueel ook de bakrand in de rijhal van de ponyclub.

 

De planning ziet er als volgt uit:
- 27 feb t/m 2 mrt uitgraven grond
- 29 feb algemene ledenvergadering met besluit over nieuwe bakrand
- 1 mrt bestelling eruit voor ijzerwerk en kunststof panelen
- 5 - 6-mrt goedkeuring op sanering

- 7, 8 en 9 mrt aanbrengen nieuwe grond en verwijderen oude bakrand
- 10 en 11 mrt fundering storten nieuwe bakrand
- 13 mrt ijzerwerk en kunsstof panelen worden geleverd
- 14, 15 en 16 mrt nieuwe bakrand plaatsen
- 17 mrt bak vullen met nieuwe toplaag

Er zal een officiële heropening van de rijbak plaats vinden (indien alles op tijd klaar is) tijdens de Open Dag, die nu gepland staat op 1 april. Kijk voor meer informatie ook op de website van de ponyclub: www.ponyclubleende.nl.

 

Tijdens de sluiting van de bak zullen de clublessen in principe plaatsvinden in de rijhal van Petra v/d Kruis-Cox in Maarheeze (Groote Bleek 7). Wil iedereen ruim op tijd aangegeven of je wel of niet kunt op deze donderdagen want het is mogelijk dat de lessen anders ingedeeld zullen worden!

24-01-2012

Bereikbaarheid en gebruik rijhal ponyclub *UPDATE*

In week 5 (vanaf 30 januari) worden er, zoals al eerder gemeld, ongeveer 40 grote bomen rondom de rijhal van ponyclub de Doorzettertjes gerooid. Deze bomen zijn van slechte kwaliteit waardoor de kans op veiligheidsrisico’s toeneemt. Dit betekent dat de bak niet of matig bereikbaar is tijdens werktijden en dat er alles aan gedaan wordt om in de avond uren de hal bereikbaar te maken voor de ruiters.

 

Na deze werkzaamheden wordt er gestart met de sanering van de bodem van de rijbak en is deze niet te gebruiken. Dit zal in week 9 op 27 februari (na carnaval) plaatsvinden.

De totale werkzaamheden zullen in totaal +/- 3 werkweken duren. Meer informatie is ook te vinden op www.ponyclubleende.nl

09-01-2012

Overlijden Piet van der Paalen

Op donderdag 5 januari is Strijpenaar Piet van der Paalen op 75-jarige leeftijd overleden. Piet is vele jaren lid van onze vereniging geweest en heeft zich in die jaren altijd ingezet voor de club.

 

De uitvaartdienst vindt plaats op woensdag 11 januari om 10.30 uur in de parochiekerk St. Petrus' Banden te Leende.

 

Wij wensen de familie veel sterkte toe.

 

Het bestuur